Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

R27o45m42a67n 31S91i93l69n63ý

24. 9. 2013 11:28

Na tom, že by měl být důl maximálně vytěžen s určitým ziskem, před tím než bude zavřen, není nic socialistického. Jenomže v tomto případě není ani tak chyba v Bakalovi, resp. OKD, kteří se jen snaží maximalizovat zisky, ale na straně státu, který jim doly za takových pro stát nevýhodných podmínek prodal. Chápu požadavek a názor prezidenta, že OKD měla na dole Paskov dostatečný zisk na to, aby tam ještě několik let těžila a stále byla na tomto dole v plusu. Problém je, že to nelze na OKD díky špatným smlouvám vymáhat.

1 1
možnosti
JP

pozadavek KOHOKOLIV, aby soukromy vlastnik vracel byt jedinou korunu do ztratoveho byznysu bez sebemensi perspektivy, pochopit pri nejlepsi vuli opravdu nelze ... a to bez ohledu na to, zda takovy pozadavek ma prezident, premier, predseda odborovych svazu, nebo kdokoliv jiny.

15 1
možnosti
DD

No, pokud opravdu žijete v USA, tak máte velice špatné informace. Tady se nejedná o znárodnění, nýbrž o sociální (nikoliv socialistickou) těžbu. Funguje to třeba na Slovensku nebo v Polsku. Ale vždycky na to doplatí stát, protože oni propuštění horníci přejdou na Úřad práce a s nimi i lidé, jejichž práce je navázána na těžební činnost.

Pro příště malá rada: jestli chcete o něčem psát a něco kritizovat, najděte si informace, ty nastudujte, následně dlouze přemýšlejte a možná se příště neztrapníte;-D

3 5
možnosti
TS

nevsiml jsem si, ze by e nekdo ztrpanil ..

Ano, bylo by dobre porovnat naklady statu na socialni davky propustenych horniku a naklady na sponzorovani ztratove tezby (odkupu dolu)) .. a rozhodnout se pro tu mene ztratovou variantu ...

Prozatim jsem nikde zadnou studii nevidel .. Proc o ni nikdo nemluvi/neuvazuje (misto populistickych reci??) ..

0 0
možnosti
PM

Proč se musí o takové samozřejmé věci tolik diskutovat, to opravdu nechápu.

3 0
možnosti
JR

Jen tak na okraj - na byty se nebudu ptát pana Sobotky, ale p. Dlouhého, ministra tehdejší Klausovy vlády, který je zařadil do privatizace zcela v rozporu se zákonem. Ovšem od té doby se několikrát změnil vlastník, takže už je to bezpředmětné (nemluvě o tom, že je to všechno dávno promlčené).

0 0
možnosti
DD

Ano, tam těch zvěrstev a doslova rozkrádaček, provedlo hodně lidí ze všech stran, rukou nerozdílnou. Ale články na obhajobu pana Bakaly sem strkají hodně lidé, co žijí za louží. Jakoby na objednávku. Chraň nás příroda pře nimi a Bakaly.

Mladík, který léta zde nežije, nezná souvislosti a následný řetěz událostí, které nastanou, kritizuje lidi a jednání, aniž zná výsledek. Inu - všeználek.:-)

1 7
možnosti
IK

Karma pro Vás?bohužel, ale lidé volit SPOZ a ČSSD budou... populistické kecy se dobře poslouchají ... podnikatel musí podnikat, i když prodělává! hradní pán a spol. mu to přece nařídí!!! nebo mu to znárodníme!

15 0
možnosti
ZB

Autor příspěvku by měl pravdu kdyby majitel dolu přišel k majetku férovou cestou, kdyby mu majetek neprodali právě ti socialističtí vykukové za pusinku. V Česku jsou dva druhy podnikatelů, ti první přišli k majetku poctivou prací a umem a ti druzí jej jednoduše odklonili. Vážit si ale můžeme jen těch prvních.

5 7
možnosti

Majitel je prostě majitel, na způsobu nabytí majetku nezáleží.

-

Otázka nezní, nakolik nám je Bakala sympatický, ale jaká má práva.

7 1
možnosti
KP

Jediné řešení je zestátnění klíčového,tedy stěžejního průmyslu.To tlusté prase Bakala se nabalil, ale řídit to asi neumí. Podle něj je uhlí čím dál levnější a téměř neprodejné.Jak je pak možné, že se neustále zvýšují náklady na vytápění, údajně k vůli rostoucím vstupním nákladům? Jedině zestátnit!!!

0 25
možnosti
PM

Blázen, hoďte na něj síť.

7 0
možnosti
JH

J82a83n 96H15l71e33d77í19k

23. 9. 2013 23:02

Paskov je cenná karta--trumf do oblbovací reklamy před vítěznými volbami ! -- A co by následovalo, kdyby geologové sdělili, že v Paskově už uhlí není, nebo, že zásoba je tak max na půl roku ??, což není zas tak moc vzdálené od reálu. Zásoby uhlí dojdou, kaolin na export nebude, a export sklářských písku skončí. Koho budou ti moudří bolševíci vinit ??

16 0
možnosti
Foto

Ono tam to uhli je, ale o to vubec nejde

0 1
možnosti
JS

Pisatel blogu asi pozapoměl že důl mu neprodali poradci Zemana ale Sobotka s Kalouskem. Za nebetyčnou drzost považuju požadavek Bakaly aby se stát podílel na financování soukromé firmy za peníze ostatních občanů. Podle mého názoru jsou majitelé tuneláři kterým to tohle zřizení umožnilo a samo vedení přiznává že důl i když nevydělává miliardy tak na svůj provoz si vydělá ovšem je to v řádech pouhých milionů. Já osobně bych se přikláněl k tomu aby se stěžejní majetek vrátil do státních rukou. Za stěžejní považuju doly, energetiku, strojírenství atd. to všechno byly vlajkové lodě našeho průmyslu které rozprodali zločinci typu Kalousek, Havel,( zrušil na nátlak těžké strojírenství potažmo zbrojní průmysl a USA okamžitě zaplnilo trh který jsme měli my ) apod. Myslím že kdyby se národ dostal k informacím jaké obrovské majetky tito lidé mají musel by vzít klacky a vyhnat je z republiky protože v současné době se lidé mají daleko hůře než za komančů.

5 22
možnosti
PK

Kalousek prodával za Zemanovo premiérování doly, fakt ? To je démon ;-D

14 0
možnosti
JK

J43o73s75e73f 38K57l79a67t

23. 9. 2013 20:52

Jak tady vůbec někdo může kritizovat podnikatele za to,že ve svém podniku vydělal nějaké peníze?

14 1
možnosti
JV

J51o41s81e90f 63V49a59l86a

23. 9. 2013 21:20

no existuje jeste horsi varianta - podnikatel je POVINNEN vytvaret pracovni mista, at to stoji co to stoji. Za 24 let nekterym lidem splynuly pojmy strana a vlada a na druhe strane zamestnavatel v jedno. Ono je znat, ze CR ma v EU extremne vysoky pomer zamestnancu a moc malo tech, kteri se uzivi "na vlastni triko"

12 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik