Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přišel, vybeakoval, zasypal - to je příběh pana Bakaly v kostce. Ano, takto podnikají privatizéři, pěstovaní pravicí. Oni ten důl nevybudovali, oni jej jen vybrakovali, takže nechápu, že cena uhlí se mění a po zasypání dolu půjde nahoru.

1 32
možnosti
Foto

Jestli mate pocit, ze je to tak jednoduche, kupte si take dul a mejte se super .. ale vy budete podle retoriky zrejme delat nejakou charitativni cinnost a chovat se jako ta odporna podnikatelska zver zrejme nebudete, ze :-P

15 1
možnosti
AK

Mám jednoduché řešení - a to nejsem politik: při příchodu do práce místo píchaček kasička, do ní každý hodí 2.000,- a může si jít vydělat 1.500,- A jsou na tom s Bakalou stejně, nebudou si závidět a budou mít práci:) A může to tak pokračovat až do roku 2020.

23 1
možnosti
JSS

Vy máte mimo republiku  strach o Bakalu - ve Švajcu.... Jen se nebojte o tu ztrátu 1-2-4 nebo kolik mld. On jich vysekal jenom na Paskově několik desítek -  a šefe - NÁRODNÍHO BOHATSTVÍ ! Samozřejmě se dá považovat takový prodej jako zrada NÁRODA !

2 6
možnosti
LV

Vy Bakalovi asi děláte účetnictví, že to tak dobře víte... Mimochodem, kdybyste měl alespoň základní přehled, věděl byste, že Bakalovi to uhlí nepatří a ani nikdy nepatřilo. Veškeré nerostné bohatství patří totiž státu. Bakalovi patří právo těžit + technické zařízení dolů.

Zeptejte se Sobotky, co mu Karbonu prodal, proč a za kolik. Pokud Bakala vydělal neoprávněně, jsou to oranžády, kdo by to měl vysvětlovat.

14 0
možnosti
JZ

Omlouvam se, ale dale než na konec prvniho odstavce jsem se nedostal... Lekl jsem se celkem zásadní hrubky v textu, na kterou jsem narazil...

P.S. Zemanovce nevolim a mám o nich velmi nízké mínění...

3 0
možnosti
KC

Kdo je v Česku trochu při smyslech, dá Vám za pravdu, ostatní budou muset projít procesem pokusu a omylu.

3 0
možnosti
BM

Neznám dobře situaci která nastala v Paskově proto ani nemohu hodnotit jestli je Bakala lump nebo ne. Z jeho strany je dobře že se ztrátový podnik zavře. Ale  tím vznikne několik tisíc nezaměstnaných a ti budou chtít podporu. A pak už je to problém nás všech. Proto se nedivím vládě že proti tomu chce něco dělat a to je zase pro nás dobře. Sám jsem pracoval 10 let pod zemí vím jaké to tam je.

Hezký den

3 2
možnosti
JB

jiste, vlada by s tim mohla neco delat, ale chtit po soukrome firme, aby dotovala ztratovy provoz je pitomost, to je snad jasne vsem, ze je to jen hloupe populisticke gesto.

Mohou napriklad firme nabidnout, ze ji odpusti socialni pojisteni nebo dane, ale ani to nejspis nepokryje ztratu a navic by to byla nedovolena podpora. nepochybne lepsim resenim bude, kdyz vezmou penize, ktere celou dobu OKD platila na danich a stale plati a pouziji ji na rekvalifikace tech horniku, nebo treba na hledani jineho investora, ktery v tom kraji bude chtit provozovat firmu.

2 0
možnosti
JK

Problem je mozna jen v tom, jakym zpusobem se k dolum Bakala dostal. Ty miliardy co z dolu "vysal".

2 13
možnosti
AH

Taky z toho "vysátého" ale platil daně a ty nebyly malé.

8 1
možnosti
JN

Premiér s prezidentem asi nemají vůbec ponětí, jak fungují a.s. Zřejmě neví, že i ten nejmenší akcionář by mohl Bakalu, v případě, že by souhlasil se ztrátovou těžbou, žalovat pro maření investice.A.s. buď vydělává a vyplácí dividendy, nebo končí.

13 0
možnosti
LH

L93u72k65á84š 63H15á15b52a

23. 9. 2013 17:05

mě na celé té estrádě vadí spíše to, že se čeká řešení od státu.Nebo se ubírají oči ke státu. Vlastně ani nevím jestli stát za současnýho dění je ten hodnej nebo zlej, ale to je jedno. Ano, zdá se, že ostravsko, chudý to region, bude mít o 3tis nezaměstnaných více. Ale proč by to tak probůh bylo? Ti lidé mají tu smůlu, že žijí v regionu s vysokou poptávkou po práci, ale zároveň to štěstí, že se o zavření soukromý firmy dozvědí s takovým předstihem a normálně mohou fungovat a hledat práci. Jiní lidé příjdou o práci ze dne na den a zaměstnavatel jim kolikrát ještě dluží na výplatách. Kdyby mi někdo řekl, hele za dva roky končím, do dvou let si něco najdi, ale budu ti ještě dva roky platit, tak je to přece super.

12 0
možnosti
JB

navíc ve skutečnosti tam pracuje 2600 lidí, z toho 400-750 jich převedou na další doly, řádově přes 500 tam prý zůstane i po 1.1.2015 právě kvůli zasypávání dolů a několik set odejde do důchodů apod, takže reálně nových nezaměstnaných bude kolem 1000. A když se vezme, že už teď vědí, že od 1.1.2015 mohou hledat práci s 12ti platy navíc v kapse, tak na co si stěžují?

7 0
možnosti
JZ

Obávám se pane autore, že se šíleně mýlíte.V dole Paskov(dříve Staříč)je otevřeno ložisko vysoce kvalitního černého uhlí s  nevytěženými zásobami kolem 28 mil. tun.Zasypáním dolu, jehož otvírka reprezentuje značné spoleenské prostředky vložené při jeho výstavbě, by znamenala jejich úplné znehodnocení.I němci nezasýpávali nevytěžené šachty,jen my jsme tak hloupí.Němci takové šachty konzervovali pro pozdější využitíSamotný Bakala je prachsprostý grázl, takový, jakých sem nalezlo po roce 89 celá řada.Vzpomeňme jen na Koženého.S holým zadkem přišli a s miliardami odcházejí.Nějak se Vám polpletly ty skutečnosti s opravdovým společnosti prospěšným podnikáním a prostá zlodějina.Jeho podpora Havla a dalších našich škůdců jen ukazuje , jeho vlastní zájmy a charakter.

11 28
možnosti
JP

mozna vas to prekvapi, ale podnikani se obvykle neprovozuje za ucelem nejake te "spolecenske prospesnosti", ani niceho tomu vzdalene podobneho, ale s cilem docela obycejne maximalizace zisku.

25 2
možnosti
TM

T83o96m22á64š 65M40a91l73ý

23. 9. 2013 10:39

Hradní alkoholik se obklopuje sobě rovnými, co jiného dodat.

23 4
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik